Lody, lody, (czarne) lody dla ochłody!

Któż nie marzy o tym, aby oddać się chwili słodkiego zapomnienia? Czarne lody, to hit tego lata! Są jadalne, dietetyczne i bardzo fotogeniczne. Opublikowane zdjęcia przemawiają za tym, by skosztować deserowych nowości. Czy ktoś z Was już je próbował?

Dotychczas podczas wizyty w lodziarni byliśmy zmuszeni do wyboru tradycyjnych smaków lodów. Sprzedawcy oferowali nam smak czekoladowy, waniliowy, śmietankowy oraz truskawkowy. Kres tradycyjnym lodom wyznaczyły czarne lody. Z sukcesem opanowały Stany Zjednoczone, a my już wypatrujemy tej nowości w Polsce.

Czerń, czemu ją zawdzięczamy?

Obalamy mit, czarne lody nie są zrobione z kakao! Głównym składnikiem, zapewniającym unikatowy kolor jest popiół kokosowy, otrzymywany z łupin orzecha kokosowego. Smak i aromat wyrobu zbliżony jest do lodów kokosowych. Dzięki obróbce termicznej łupiny uwalniają właściwości detoksykacyjne i oczyszczające.

Czerń opozycją dla kolorowego jedzenia

Te charakterystyczne w swoim wyglądzie lody pojawiły się jako pierwsze w lodziarni "Morgenstern's Finest Ice Cream" w Nowym Jorku. Smakołyk jest alternatywą dla jedzenia w kolorach tęczy, które również cieszyło się popularnością wśród konsumentów. W przeciwieństwie do wielobarwnych słodyczy czarne lody są w 100% naturalne.

Użytkownicy Instagrama chętnie dzielą się zdjęciami przedstawiającymi czarne lody w różnorodnych odsłonach. Zapraszamy go obejrzenia galerii.

Tematy:

Nieprawidłowy email