„Żurawina pysznie się wcina” Beaty Sadowskiej

Nie tylko cytrusy posiadają sporą dawkę naturalnej witaminy C. Beata Sadowska tę bezcenną witaminę pozyskuje z żurawiny!

Foto: Zdjęcia własne Celestyna Król / VU MAG

Jeśli jesteście uczuleni na cytrusy i nie wiecie skąd czerpać naturalnę witaminę C, to powinniście zainteresować się żurawiną! Ponadto ma duże właściwości oczyszczające, więc jest niezbędna w dietach odchudzających. A oto sposób Beaty Sadowskiej na ujarzmienie żurawiny!

„Żurawina pysznie się wcina”Składniki / 1 osoba:3–4 pomarańcze1 płaska łyżka suszonej żurawiny1 płaska łyżka pestek słonecznika1 łyżka otrębów owsianych (można je wcześniej namoczyć w wodzie i potem odsączyć)1 łyżeczka siemienia lnianego

Wycisnąć sok z pomarańczy. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Idealny koktajl śniadaniowy.

Koktajle pochodzą z książki „I jak tu nie jeść!" (premiera 24/04)

Foto: VU MAG

Tematy:

Nieprawidłowy email