Wiosenna kanapka w męskim stylu

Kanapka 2xO, czyli Ogonówka brandenburska i Ogórek - pachnący i świeży. Zobaczcie przepis na idealną kanapkę na pierwszy wiosenny piknik!

The Byk - Dagmara Radzikowska

THE BYK KANAPKA 59

SKŁADNIKI:

1. chleb żytni

2. ogonówka brandenburska

3. młode ogórki

4. czarna rzodkiew

5. roszponka

6. masło

7. pieprz czerwony

Jest to kanapka bardzo wiosenna! chyba pierwsza aż tak bardzo!!!! Temat główny - ogonówka!!!

The Byk - Dagmara Radzikowska

Młode ogórki pachną obłędnie. Cała moc tej kanapki!!

Ogonówka brandenburska jest słona i intensywna w smaku sama w sobie. Trzeba uważać co się do niej dobiera... Na pewno świetnie komponuję się z różnorakimi dresingami... Chciałam jednak aby w tej kanapce czuć było świeżość wiosny i wędzoną sól, dlatego nic więcej nie dodaję.

Oprócz umycia roszponki, ogórków i czarnej rzodkwi niewiele jest do zrobienia przy tym śniadaniu - kanapka na 0,5 min:)

The Byk - Dagmara Radzikowska

Zielono wędzony smak kanapki przełamuję, dodając cienko pokrojoną czarną rzodkiew - (jest lekko ostra, na pewno bardziej niż te rzodkiewki czerwone) i posypując całość świeżo zmielonym czerwonym pieprzem.

Wyszła lekka w smaku kanapka. Ilość warzyw wiosennie świeżych odpowiednio balansuje specyficzny i dość przecież intensywny smak ogonówki.

Czerwony pieprz nazywany przeze mnie różanym dodatkowo przełamuje łagodny smak całości...

The Byk - Dagmara Radzikowska

SMACZNEGO!

Więcej oryginalnych przepisów na kanapki znajdziecie na blogu The Byk Dagmary Radzikowskiej.

Tematy:

Nieprawidłowy email