The Byk - kanapka nr 28

Kanapka ze świeżym szpinakiem, mango, włoskimi orzechami i płatkami kokosa. Bardzo prosta do zrobienia, pięknie pachnąca kanapka autorstwa Dagmary Radzikowskiej.

Zdjęcia vuMag BlueServices

Składniki:

1. chleb razowy na zakwasie

2. liście świeżego szpinaku

3. orzechy włoskie

4. płatki kokosowe

5. kandyzowane mango

6. czarny sezam

7. pieprz syczuański

8. miód

9. olej sezamowy

Zdjęcia vuMag BlueServices

Przygotowanie:

Liście szpinaku myję i gotuję dosłownie 2 min na parze. Wszystkie bakalie wrzucam na patelnie aby lekko się uprażyły. W domu zaczyna przepięknie pachnieć kokosem...

Pieprz rozcieram w moździerzu.

Zdjęcia vuMag BlueServices

Łączę ze sobą delikatnie liście szpinaku i bakalie. Zalewam sosem z miodu i oleju sezamowego... i co ? i po prostu koniec:) Może jeszcze jedna mała sugestia dotycząca sosu. Olej sezamowy ma intensywny smak, trzeba uważać aby z nim nie przesadzić:)

Smacznego!

Więcej przepisów na oryginalne kanapki znajdziecie na blogu The Byk Dagmary Radzikowskiej.

Zdjęcia vuMag BlueServices

Tematy:

Nieprawidłowy email