Tarta winogronowa

Małe co nieco o smaku słodko-słonym prosto z restauracji Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort. Tartę winogronową z kozim serem specjalnie dla Was przygotował szef kuchni Dawid Łagowski.

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort

SKŁADNIKI:

Kozi ser 20g

Ser dor`e blu 20g

Winogrona 30g

Czerwona cebula

Rukiew wodna

Oliwa z oliwek

Cukier

Czerwone wino

Sól

Pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Nie wiele osób wie, jak duży wpływ na jakość ciasta do tarty, ma proces jego schładzania. Wyrabiamy kruche ciasto na jednolitą masę. Chłodzimy, a następnie wkładamy w formę, która wędruje do pieca na 8 minut (220C).

Do wypieczonego ciasta wkładamy karmelizowaną cebulę, winogrona i wszystko zapiekamy z serami kozim i d'or blue.

Odpowiednie dobranie temperatury (200C) powoduje zachowanie świeżości winogron i wytapianie się sera, z zachowaniem jego właściwości smakowych i zapachowych.

Wypieczoną tartę układamy na talerzu razem z rukwią wodną i skrapiamy oliwą.

SMACZNEGO!

Oryginalne danie możecie zjeść w restauracji Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort, które specjalnie dla Was przygotuje szef kuchni Dawid Łagowski.

Tematy:

Nieprawidłowy email