Soba z pistacjami i kolendrą

Pyszne i wyjątkowo proste w przygotowaniu danie dla miłośników egzotycznych smaków. Oto przepis na wyjątkowy makaron z pistacjami i kolendrą prosto z bloga Pieprz Czy Wanilia Małgorzaty Dzięgielewskiej.

Pieprz i Wanilia

SKŁADNIKI:

Pieprz i Wanilia

2 porcje makaronu soba

3 łyżki sosu sojowego jasnego

1 łyżka sosu worcester

1 duży ząbek czosnku – przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany

kawałeczek drobno posiekanej papryczki chili

garść łuskanych orzechów pistacjowych niesolonych – grubo posiekanych

garść świeżych listków kolendry

Pieprz i Wanilia

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

Sobę ugotować al dente (wg instrukcji na opakowaniu).

W międzyczasie przygotować sos: rozgrzać wok lub głęboką patelnię. Wlać sos sojowy i sos worcester i od razu dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną papryczkę chili.

Pieprz i Wanilia

Mieszając - doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu.

Zdjąć z ognia i do gorącego sosu wrzucić odcedzony makaron. Dodać posiekane pistacje i listki kolendry. Wymieszać. Podawać gorące.

SMACZNEGO!

Tematy:

Nieprawidłowy email