Seabass w liściu bananowca

Oryginalne danie dla miłośników smakowych podróży prosto z warszawskiej restauracji Papaya.

Papaya

Składniki (na 4 porcje):

8 filetów z okonia morskiego- ok. 1,2 kg lub 4 całe ryby po ok. 350/400 g

2 liście bananowca

Marynata:

4 ząbki czosnku

8 gałązek kolendry

2 papryczki chili

sok z 1 cytryny

50 ml sosu sojowego light

50 ml sosu ostrygowego

Wszystkie składniki dobrze wymieszać.

Filety z okonia morskiego zamarynować i odstawić na godzinę do lodówki. Po 2 filety zawinąć w liść bananowca, skórą do zewnątrz. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok. 12 minut.

Można podawać ze szparagami albo z grillowanymi warzywami, jak bakłażan, cukinia, papryka.

SMACZNEGO!

Oryginalną potrawę przygotowaną przez tajlandzką Szefową Kuchni - Pawarisa Seedę, możecie zamówić, przychodząc do warszawskiej restauracji Papaya.

Tematy:

Nieprawidłowy email