Scampi agli aromi

Warszawska Enoteka poleca krewetki z czosnkiem, ziołami i świeżymi pomidorami.

Enoteka

Składniki (dla 1 osoby):

5 krewetek tygrysich (rozmiar 16/20)

8 pomidorków koktajlowych

1 ząbek czosnku

gałązka rozmarynu

¼ pęczka natki pietruszki

oliwa z oliwek extra vergine

szczypta ostrej papryki

sól, pieprz

Czas przygotowania: 10 min

Etapy przygotowania:

Krewetki obierz, ponacinaj grzbiety.

Czosnek pokrój w cienkie plastry, posiekaj natkę pietruszki i rozmaryn, pomidorki pokrój na pół.

Na rozgrzanej oliwie smaż przez chwilę krewetki, następnie dodaj czosnek i rozmaryn, po chwili pomidorki i natkę pietruszki.

Wszystko razem smaż jeszcze minutę, przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.

SMACZNEGO!

Oryginalnych Scampi agli aromi możecie spróbować w warszawskiej winotece Enoteka.

Tematy:

Nieprawidłowy email