Sałatka z Południa

Odrobina południowego klimatu w środku zimy? Czemu nie! Szef Kuchni restauracji Pałacu w Mierzęcinie zdradza Wam przepis na śródziemnomorską sałatkę, której gwiazdami są: soczyste koktajlowe pomidorki, słodkie figi i ser taleggio.

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort

Składniki:

Miks sałat

Pomidorki koktajlowe

Figi

Winogrona

Dwa plastry sera taleggio (można go zastąpić serem brie lub camembert)

Pestki dyni

Sos winegret

Olej 50 ml

Miód 20 g

Białe wino 50 ml białego wina

Koperek

Sól

Pieprz

Gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki na sos. Umyte sałaty ułóż na talerzu, udekoruj przepołowionymi pomidorkami koktajlowymi, winogronami i figami. Na całość połóż dwa

plastry sera taleggio, polej sosem i posyp pestkami dyni.

Na oryginalną śródziemnomorską sałatkę zapraszamy Was do restauracji Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort.

Tematy:

Nieprawidłowy email