Pieczone jesienne warzywa

Prosty przepis, a tyle przyjemności! Zobacz jak pieczone warzywa przygotowuje Karolina Balbina - autorka bloga kulinarnego Dine&Dash!

DINE&DASH

SKŁADNIKI:

•połówka niedużej dyni (najlepiej Hokkaido)

•4-5 małych ziemniaków

•3 nieduże marchewki

•4 szalotki

•4 ząbki czosnku

•2 łyżki oliwy z oliwek

•100 g fety

•kilka gałązek rozmarynu

•garść pestek dyni

•świeżo zmielony pieprz

DINE&DASH

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry dyni, połówki ziemniaków, paseczki marchewki, połówki szalotek, lekko rozgnieciony czosnek i gałązki rozmarynu. Skrop oliwą i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem, pokruszoną fetą i pestkami dyni.

DINE&DASH

SMACZNEGO!

Więcej prostych i smacznych przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym Dine&Dash. Zapraszamy!

Tematy:

Nieprawidłowy email