Okra smażona z czosnkiem i chili

Okra smażona z czosnkiem i chili - to propozycja dla miłośników warzyw, choć nie tylko! Zobaczcie przepis Moniki Domańskiej z bloga kulinarnego Chili&Tonka!

Chili&Tonka

Składniki dla 2 -3 osób:

• 500 g świeżej okry

• ząbek czosnku

• papryczka chili

• oliwa ( około 3 – 4 łyżek )

• pieprz i sól

Chili&Tonka

Przygotowanie:

1. Okrę umyj, osusz. Przekrój na pół ( wzdłuż ), ewentualnie odetnij ogonki.

2. Czosnek obierz i zetrzyj na tarce. Chili posiekaj.

3. Czosnek i chili wymieszaj z oliwą.

4. Smaż okrę polaną oliwą kilka ( naście ) minut, mieszając, aż zmięknie i nabierze brązowego koloru.

5. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

6. Podawaj jako dodatek do potraw.

Chili&Tonka

Smacznego!

Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na blogu Chili&Tonka. Zapraszamy!

Tematy:

Nieprawidłowy email