Momofuku - to brzmi dumnie!

Sieć restauracji Momofuku może poszczycić się świetnym jedzeniem, salami pełnymi gości i doskonałą renomą wśród największych krytyków kulinarnych.

materiały prasowe

Momofuku, czyli szczęśliwa pomarańcza, jest obecna w trzech światowych metropoliach: Nowym Jorku, Sydney i Toronto.

Pierwszą restauracją był Noodle Bar otwarty w 2004 roku na 171 First Avenue w Nowym Jorku. Mieszkańcy Wielkiego Jabłka szybko przekonali się, że to raj dla wszystkich fanów smażonego kurczaka i wieprzowiny.

Dwa lata później na 207 Second Avenue otworzono Ssam Bar, który momentalnie dołączył do listy nowojorskich hot spots. Do dziś wieczorami miejsce pęka w szwach. Ostatnio trafiło również na prestiżową listę 50 najlepszych restauracji, przygotowywaną przez San Pellegrino.

W 2008 roku na 163 First Avenue pojawiła się Ko – najmniejsza restauracja Momofuku. Znajduje się tutaj jedynie 12 stolików. Jej szef Peter Serpico może pochwalić się za to dwoma gwiazdkami Michelina.

Przysmaków Momofuku możecie spróbować również w Sydney w restauracji Seiobo, a także w Toronto w Noodle Bar (To), Nikai, Daisho oraz Shoto.

Tematy:

Nieprawidłowy email