Marokańska zupa z dyni Hokkaido

Idealna zupa na mgliste, jesienne wieczory. Dla kulinarnych leniuszków, zmarzluchów i miłośników orientalnych smaków. Zobaczcie jak zupę dyniową przygotowuje Szef Kuchni restauracji Romantyczna w SPA Dr Irena Eris - Bartosz Budnik!

Aleksandra Nagel - VUMAG

Marokańska zupa z dyni Uchyki Kuri „Hokkaido”

Składniki:

• dynia Uchyki Kuri (Hokkaido)

• bulion drobiowy

• czosnek

• papryka

• imbir

• kminek

• kurkuma

• sól, pieprz

Etapy przygotowania:

Dynię Uhyki Kuri pieczemy w całości ze skórką 30 min w temp. 170 st C. Gotujemy bulion drobiowy (lub warzywny) i wrzucamy rozdrobnioną dynię wraz ze skórką.

Aleksandra Nagel - VUMAG

Dodajemy kolejno: posiekany czosnek, paprykę, kminek i kurkumę (dla koloru). Imbir ścieramy na tarce i dodajemy do zupy.

Doprawiamy do smaku i miksujemy na krem. Jeśli krem będzie zbyt gęsty, należy dodać jeszcze bulionu.

Aleksandra Nagel - VUMAG

SMACZNEGO!

SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

Restauracja Romantyczna znajdująca się na terenie SPA Dr Irena Eris od 2006 roku jest rekomendowana przez Slow Food Polska.

Tematy:

Nieprawidłowy email