Lekka kanapka z nutą pieprzu

Jest lekka jak puch, więc idealnie sprawdzi się w jadłospisie wszystkich dbających o linię. Pięknie pachnie orzeźwiającą werbeną, ale smak ma temperamentny... Zobaczcie prosty przepis na kanapkę nr 18 Dagmary Radzikowskiej z bloga kanapkowego The Byk.

The Byk - Dagmara Radzikowska

SKŁADNIKI:

1. wafle ryżowe

2. ser kozi

3. pieprz kolorowy

4. słonecznik łuskany

5. świeża werbena

6. oliwa

7. sól

The Byk - Dagmara Radzikowska

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

Tajemnicą tej kanapeczki jest pasta pieprzowa i oczywiście urok świeżych ziół... Kolorowy pieprz razem z pestkami słonecznika, liśćmi werbeny i odrobiną gruboziarnistej soli wrzucam do mojego ulubionego kuchennego moździerza. Wszystko rozcieram na pył. Świeżo roztarty pieprz i liście werbeny mają obłędny zapach...

W czasie rozcierania dobrze jest spróbować czy przyszła pasta ma odpowiednie proporcje i czy nie jest np. za dużo pieprzu... Jeśli tak, najlepiej dosypać trochę pestek słonecznika:) Kiedy pył jest już dostatecznie miałki do całości dolewam oliwy - oto moja pasta pieprzowa!

The Byk - Dagmara Radzikowska

Następnie wafle ryżowe smaruję pastą pieprzową. Kładę taką ilość sera koziego, jaką lubi osoba, która będzie jadła kanapkę:) Na koniec trochę soli i listków werbeny dla oka...

The Byk - Dagmara Radzikowska

Więcej ciekawych kanapek znajdziecie na blogu kulinarnym The Byk.

Tematy:

Nieprawidłowy email