Kokosowy pudding chia

Nasiona chia robią ostatnio zawrotną karierę wśród miłośników zdrowego jedzenia. Są określane jako super food i wychwalane jako doskonałe źródło kwasów omega-3, błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. O cudownych właściwościach tych małych nasionek możecie poczytać na fachowych stronach. Zobaczcie, jak przygotować z nich przepyszny deser!

Dine&Dash

Osobiście uwielbiam nasiona chia z daleko bardziej prozaicznego powodu, jakim jest kokosowy pudding chia. Wieczorem mieszamy nasiona z mlekiem kokosowym i wstawiamy do lodówki. Rano wyjmujemy z niej pyszne, sycące, wegańskie i bezglutenowe śniadanie. Rozwiązanie idealne dla wszystkich, którzy przynajmniej raz na jakiś czas bywają leniwi.

SKŁADNIKI: (dla dwóch osób)

• szklanka mleka kokosowego

• 1/3 szklanki nasion chia

• łyżeczka miodu

WYKONANIE:

Wymieszajcie mleko kokosowe z nasionami chia i miodem. Włóżcie do lodówki na co najmniej cztery godziny, może być na całą noc. Rozdzielcie pudding na dwie miseczki i udekorujcie z ulubionymi owocami.

SMACZNEGO!

Więcej ciekawych przepisów, mody i street fashion znajdziecie na blogu DINE&DASH

Tematy:

Nieprawidłowy email