Kanapka z różanymi serkiem

Pieczywo, biały ser i płatki dzikiej róży, czyli lekkie i pachnące śniadanie - nie tylko dla dbających o linię!

TheByk

SKŁADNIKI:

1. tosty, sucharki z razowej mąki z bakaliami

2. ser biały

3. płatki dzikiej róży

4. woda różana

5. miałki cukier

TheByk

PRZYGOTOWANIE:

Tnę płatki na cienkie paseczki i wkładam do miksera. Dolewam 1/2 kieliszka wody różanej i dosypuję 4 łyżki miałkiego cukru. Trochę ciężko się miksuje bo to mała ilość, ale w końcu się udaje. Masa różana dzięki wodzie kwiatowej pachnie jeszcze intensywniej:)

Łączę wszystko z białym serem i delikatnie rozdrabniam widelcem.

Małe bakaliowe tosty są bardzo smaczne. Niestety nie można ich dostać w takiej postaci w polskich sklepach:((

... ale myślę że można podobne zrobić z pieczywa bakaliowego. Bywa taki razowy chleb ze śliwką czy orzechami. Nigdy tego nie robiłam ale ... jakby go pokroić na bardzo cienkie kromki i włożyć do piekarnika ustawionego na 50 C to rezultat będzie podobny:)

Niska temperatura nie przypali kromek tylko trochę je ususzy.

TheByk

Parzę świeżą kawę i podgrzewam mleko, które za moment porządnie spienię. Smaruję tosty różanym twarożkiem. Można je przyozdobić płatkami dzikiej róży, które mają bardzo dużo witaminy C.

Śniadanie gotowe...:)

Ten i wiele innych wyjątkowych przepisów na kanapki znajdziesz na blogu TheByk Dagmary Radzikowskiej. Zapraszamy!

Tematy:

Nieprawidłowy email