Kanapka ostro-kwaśna

Owoce w suszonej formie, płatki kokosowe i grecki jogurt z chili, czyli kanapka ma wiele twarzy. Zobaczcie kolejny niezwykły przepis na kanapkę Dagmary Radzikowskiej!

The Byk - Dagmara Radzikowska

kanapka # 60 - składniki:

1. chleb żytni z bakaliami

2. masło orzechowe

3. gęsty grecki jogurt

4. płatki kokosowe

5. suszona czarna porzeczka

6. żurawina liofilizowana

7. chili

The Byk - Dagmara Radzikowska

Kanapka słodko - ostro - kwaśna i taka lekko "tępa" w smaku przez masło orzechowe. Bardzo prosta do przygotowania. Jedyne co pewnie ciut zaskakujące to chili. Rozcieram je na gładki pył w moździerzu i posypuję nim - tylko trochę - pieczywo zanim posmaruje je masłem orzechowym.

Ostry smak chili przełamuję słodyczą bakalii. Płatki kokosowe prażę lekko na patelni. Są przepyszne! Smaruję kromkę masłem orzechowym i gdzie niegdzie odrobiną kwaśnego gęstego jak śmietana jogurtu greckiego.

The Byk - Dagmara Radzikowska

Teraz czas na owoce!! Suszona czarna porzeczka jest słoooodka, prażone płatki kokosowe lekko oleiste a liofilizowana żurawina, cóż... kwaśnawa i lekka. Pierwszy raz w życiu widzę i jem w ten sposób spreparowane owoce - totalne:) i do tego są takie ładne!

Słodycz kanapki wzmacniają również bakalie w pieczywie: morele i śliwki. Taki chleb z samym masłem jest już godny podania na talerzu!

The Byk - Dagmara Radzikowska

SMACZNEGO!

Więcej słodkich, kwaśnych i bardzo oryginalnych kanapek znajdziecie na blogu kulinarnym Dagmary Radzikowskiej The Byk!

Tematy:

Nieprawidłowy email