Kanapka na letnie śniadanie

Ta kanapka to pomysł na letnie, słodkie śniadanie. Wymyśliłam je w drodze z Katowic do Warszawy – mówi Dagmara Radzikowska, autorka bloga kanapkowego The Byk. Zobaczcie, jak je przygotować!

TheByk

SKŁADNIKI:

1. bułka z makiem

2. 2 żółtka

3. biały twaróg

4. masło

5. cukier

6. kakao

7. chili

8. mak

9. imbir

10. maliny

TheByk

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

Jedyne co zajmuję chwilę czasu to utarcie kogla-mogla. Można to przyspieszyć i utrzeć go mikserem. Ja lubię jednak zrobić to w tradycyjny sposób - kubek, żółtka, cukier, łyżka i jakieś 8 minut ucierania aż ręka boli - do białości:)

Gotowy kogel mogel łączę z łyżeczką kakao - luksusowa pyszna wersja:) Dodaję do tego jeszcze szczyptę chili i mak.

TheByk

Kromki bułki smaruję masłem, rozgniatam na nich maliny i posypuję rozdrobnionym białym twarogiem. Twaróg posypuję pociętymi paseczkami imbiru, który wprowadza do kanapki niesamowity niuans smakowy. Wszystko polewam kakaowym koglem-moglem z chili. Na koniec kilka ziarenek surowego maku!

TheByk

Zapraszam na śniadanie:)

Więcej pomysłów na niebanalne śniadania znajdziesz na blogu The Byk!

Tematy:

Nieprawidłowy email