Egzotyczna sałatka z krewetkami

Autorem przepisu jest Pawarisa Seeda, Szefowa Kuchni restauracji Papaya.

Zdjęcia vuMag BlueServices

Sałatka z krewetkami, mango i miętą – przepis na 4 porcje

SKŁADNIKI:

Mango średniej wielkości 2 szt

Krewetki średniej wielkości 24 szt

Sos:

Sok z cytryny 2 łyżki

Sos rybny 2 łyżki

Cebula czerwona 1 szt

Szczypior 0,5 pęczka

Świeża mięta 10 listków

Świeża kolendra 15 listków

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

Krewetki gotujemy ok. 2 minut w osolonej wodzie z odrobiną kolendry. Mango kroimy w długie, cienkie paski. Siekamy cebulę, szczypior, mięte, kolendrę i dodajemy sos rybny i sok z cytryny. Następnie mieszamy mango z krewetkami i powstałym sosem. Całość wykładamy na liść sałaty.

Smacznego!

Chcesz wiedzieć, jak sałatka smakuje w oryginale?

Zajrzyj do warszawskiej restauracji Papaya! Zapraszamy!

Zdjęcia vuMag BlueServices

Tematy:

Nieprawidłowy email